Калорийность гречки вареной: Калорийность Гречка вареная. Химический состав и пищевая ценность.
Химический состав и анализ пищевой ценности
Пищевая ценность и химический состав «Гречка вареная».
В таблице приведено содержание пищевых веществ (калорийности, белков, жиров, углеводов, витаминов и минералов) на 100 грамм съедобной части.
Нутриент | Количество | Норма** | % от нормы в 100 г | % от нормы в 100 ккал | 100% нормы |
Калорийность | 100.9 кКал | 1684 кКал | 5.9% | 1669 г | |
Белки | 4.182 г | 76 г | 5.5% | 5.5% | 1817 г |
Жиры | 1.095 г | 56 г | 2% | 2% | 5114 г |
Углеводы | 18.567 г | 219 г | 8.5% | 8.4% | 1180 г |
Пищевые волокна | 3.751 г | 20 г | 18.8% | 18.6% | 533 г |
Вода | 75.49 г | 2273 г | 3.3% | 3.3% | 3011 г |
Зола | 0.564 г | ~ | |||
Витамины | |||||
Витамин А, РЭ | 0.6 мкг | 900 мкг | 0.1% | 0.1% | 150000 г |
бета Каротин | 0.003 мг | 5 мг | 0.1% | 0.1% | 166667 г |
Витамин В1, тиамин | 0.102 мг | 1.5 мг | 6.8% | 6.7% | 1471 г |
Витамин В2, рибофлавин | 1.8 мг | 2.9% | 2.9% | 3396 г | |
Витамин В6, пиридоксин | 0.135 мг | 2 мг | 6.8% | 6.7% | 1481 г |
Витамин В9, фолаты | 10.839 мкг | 400 мкг | 2.7% | 2.7% | 3690 г |
Витамин Е, альфа токоферол, ТЭ | 0.271 мг | 15 мг | 1.8% | 1.8% | 5535 г |
Витамин РР, НЭ | 1.9035 мг | 20 мг | 9.5% | 9.4% | 1051 г |
Ниацин | 1.209 мг | ||||
Макроэлементы | |||||
Калий, K | 126.14 мг | 2500 мг | 5% | 5% | 1982 г |
Кальций, Ca | 10.27 мг | 1000 мг | 1% | 1% | 9737 г |
Кремний, Si | 27.435 мг | 30 мг | 91.5% | 90.7% | 109 г |
Магний, Mg | 67.19 мг | 400 мг | 16.8% | 16.7% | 595 г |
Натрий, Na | 1.72 мг | 1300 мг | 0.1% | 0.1% | 75581 г |
Сера, S | 30.61 мг | 1000 мг | 3.1% | 3.1% | 3267 г |
Фосфор, Ph | 98.9 мг | 800 мг | 12.4% | 12.3% | 809 г |
Хлор, Cl | 12.31 мг | 2300 мг | 0.5% | 0.5% | 18684 г |
Микроэлементы | |||||
Железо, Fe | 18 мг | 12.4% | 12.3% | 809 г | |
Йод, I | 1.12 мкг | 150 мкг | 0.7% | 0.7% | 13393 г |
Кобальт, Co | 1.05 мкг | 10 мкг | 10.5% | 10.4% | 952 г |
Марганец, Mn | 0.5297 мг | 2 мг | 26.5% | 26.3% | 378 г |
Медь, Cu | 217.26 мкг | 1000 мкг | 21.7% | 21.5% | 460 г |
Молибден, Mo | 11.652 мкг | 70 мкг | 16.6% | 16.5% | 601 г |
Никель, Ni | 3.421 мкг | ~ | |||
Селен, Se | 2.811 мкг | 55 мкг | 5.1% | 5.1% | 1957 г |
Титан, Ti | 11.18 мкг | ~ | |||
Фтор, F | 88.44 мкг | 4000 мкг | 2.2% | 2.2% | 4523 г |
Хром, Cr | 1.35 мкг | 50 мкг | 2.7% | 2.7% | 3704 г |
Цинк, Zn | 0.6944 мг | 12 мг | 5.8% | 5.7% | 1728 г |
Усвояемые углеводы | |||||
Крахмал и декстрины | 18.389 г | ~ | |||
Моно- и дисахариды (сахара) | 0.465 г | max 100 г | |||
Насыщенные жирные кислоты | |||||
Насыщеные жирные кислоты | 0.2 г | max 18.7 г |
Энергетическая ценность Гречка вареная составляет 100,9 кКал.
Основной источник: Создан в приложении пользователем. Подробнее.
** В данной таблице указаны средние нормы витаминов и минералов для взрослого человека. Если вы хотите узнать нормы с учетом вашего пола, возраста и других факторов, тогда воспользуйтесь приложением «Мой здоровый рацион».
Химический состав и анализ пищевой ценности
Пищевая ценность и химический состав «Гречка вареная».
В таблице приведено содержание пищевых веществ (калорийности, белков, жиров, углеводов, витаминов и минералов) на 100 грамм съедобной части.
Нутриент | Количество | Норма** | % от нормы в 100 г | % от нормы в 100 ккал | 100% нормы |
Калорийность | 92 кКал | 1684 кКал | 5.5% | 6% | 1830 г |
Белки | 3.38 г | 76 г | 4.4% | 4.8% | 2249 г |
Жиры | 0.62 г | 56 г | 1.1% | 1.2% | 9032 г |
Углеводы | 19.94 г | 219 г | 9.1% | 9.9% | 1098 г |
Пищевые волокна | 2.7 г | 20 г | 13.5% | 14.7% | 741 г |
Макроэлементы | |||||
Калий, K | 88 мг | 2500 мг | 3.5% | 3.8% | 2841 г |
Натрий, Na | 4 мг | 1300 мг | 0.3% | 0.3% | 32500 г |
Усвояемые углеводы | |||||
Моно- и дисахариды (сахара) | 0.9 г | max 100 г | |||
Насыщенные жирные кислоты | |||||
Насыщеные жирные кислоты | 0.134 г | max 18.7 г |
Энергетическая ценность Гречка вареная составляет 92 кКал.
Основной источник: Создан в приложении пользователем. Подробнее.
** В данной таблице указаны средние нормы витаминов и минералов для взрослого человека. Если вы хотите узнать нормы с учетом вашего пола, возраста и других факторов, тогда воспользуйтесь приложением «Мой здоровый рацион».
Химический состав и анализ пищевой ценности
Пищевая ценность и химический состав «Гречка вареная».
В таблице приведено содержание пищевых веществ (калорийности, белков, жиров, углеводов, витаминов и минералов) на 100 грамм съедобной части.
Нутриент | Количество | Норма** | % от нормы в 100 г | % от нормы в 100 ккал | 100% нормы |
Калорийность | 110 кКал | 1684 кКал | 6.5% | 5.9% | 1531 г |
Белки | 4.2 г | 76 г | 5.5% | 5% | 1810 г |
Углеводы | 21.3 г | 219 г | 9.7% | 8.8% | 1028 г |
Энергетическая ценность Гречка вареная составляет 110 кКал.
Основной источник: Создан в приложении пользователем. Подробнее.
** В данной таблице указаны средние нормы витаминов и минералов для взрослого человека. Если вы хотите узнать нормы с учетом вашего пола, возраста и других факторов, тогда воспользуйтесь приложением «Мой здоровый рацион».
Химический состав и анализ пищевой ценности
Пищевая ценность и химический состав «Гречка вареная».
В таблице приведено содержание пищевых веществ (калорийности, белков, жиров, углеводов, витаминов и минералов) на 100 грамм съедобной части.
Нутриент | Количество | Норма** | % от нормы в 100 г | % от нормы в 100 ккал | 100% нормы |
Калорийность | 100.9 кКал | 1684 кКал | 6% | 5.9% | 1669 г |
Белки | 4.182 г | 76 г | 5.5% | 5.5% | 1817 г |
Жиры | 1.095 г | 56 г | 2% | 2% | 5114 г |
Углеводы | 18.567 г | 219 г | 8.5% | 8.4% | 1180 г |
Пищевые волокна | 3.751 г | 20 г | 18.8% | 18.6% | 533 г |
Вода | 75.49 г | 2273 г | 3.3% | 3.3% | 3011 г |
Зола | 0.564 г | ~ | |||
Витамины | |||||
Витамин А, РЭ | 0.6 мкг | 900 мкг | 0.1% | 0.1% | 150000 г |
бета Каротин | 0.003 мг | 5 мг | 0.1% | 0.1% | 166667 г |
Витамин В1, тиамин | 0.102 мг | 1.5 мг | 6.8% | 6.7% | 1471 г |
Витамин В2, рибофлавин | 0.053 мг | 1.8 мг | 2.9% | 2.9% | 3396 г |
Витамин В6, пиридоксин | 0.135 мг | 2 мг | 6.8% | 6.7% | 1481 г |
Витамин В9, фолаты | 10.839 мкг | 400 мкг | 2.7% | 2.7% | 3690 г |
Витамин Е, альфа токоферол, ТЭ | 0.271 мг | 15 мг | 1.8% | 1.8% | 5535 г |
Витамин РР, НЭ | 1.9035 мг | 20 мг | 9.5% | 9.4% | 1051 г |
Ниацин | 1.209 мг | ~ | |||
Макроэлементы | |||||
Калий, K | 126.14 мг | 2500 мг | 5% | 5% | 1982 г |
Кальций, Ca | 10.27 мг | 1000 мг | 1% | 1% | 9737 г |
Кремний, Si | 27.435 мг | 30 мг | 91.5% | 90.7% | 109 г |
Магний, Mg | 67.19 мг | 400 мг | 16.8% | 16.7% | 595 г |
Натрий, Na | 1.72 мг | 1300 мг | 0.1% | 0.1% | 75581 г |
Сера, S | 30.61 мг | 1000 мг | 3.1% | 3.1% | 3267 г |
Фосфор, Ph | 98.9 мг | 800 мг | 12.4% | 12.3% | 809 г |
Хлор, Cl | 12.31 мг | 2300 мг | 0.5% | 0.5% | 18684 г |
Микроэлементы | |||||
Железо, Fe | 2.225 мг | 18 мг | 12.4% | 12.3% | 809 г |
Йод, I | 1.12 мкг | 150 мкг | 0.7% | 0.7% | 13393 г |
Кобальт, Co | 1.05 мкг | 10 мкг | 10.5% | 10.4% | 952 г |
Марганец, Mn | 0.5297 мг | 2 мг | 26.5% | 26.3% | 378 г |
Медь, Cu | 217.26 мкг | 1000 мкг | 21.7% | 21.5% | 460 г |
Молибден, Mo | 11.652 мкг | 70 мкг | 16.6% | 16.5% | 601 г |
Никель, Ni | 3.421 мкг | ~ | |||
Селен, Se | 2.811 мкг | 55 мкг | 5.1% | 5.1% | 1957 г |
Титан, Ti | 11.18 мкг | ~ | |||
Фтор, F | 88.44 мкг | 4000 мкг | 2.2% | 2.2% | 4523 г |
Хром, Cr | 1.35 мкг | 50 мкг | 2.7% | 2.7% | 3704 г |
Цинк, Zn | 0.6944 мг | 12 мг | 5.8% | 5.7% | 1728 г |
Усвояемые углеводы | |||||
Крахмал и декстрины | 18.389 г | ~ | |||
Моно- и дисахариды (сахара) | 0.465 г | max 100 г | |||
Насыщенные жирные кислоты | |||||
Насыщеные жирные кислоты | 0.2 г | max 18.7 г |
Энергетическая ценность Гречка вареная составляет 100,9 кКал.
Основной источник: Создан в приложении пользователем. Подробнее.
** В данной таблице указаны средние нормы витаминов и минералов для взрослого человека. Если вы хотите узнать нормы с учетом вашего пола, возраста и других факторов, тогда воспользуйтесь приложением «Мой здоровый рацион».
Химический состав и анализ пищевой ценности
Пищевая ценность и химический состав «Гречка вареная».
В таблице приведено содержание пищевых веществ (калорийности, белков, жиров, углеводов, витаминов и минералов) на 100 грамм съедобной части.
Нутриент | Количество | Норма** | % от нормы в 100 г | % от нормы в 100 ккал | 100% нормы |
Калорийность | 68.7 кКал | 1684 кКал | 4.1% | 6% | 2451 г |
Белки | 2.8 г | 76 г | 3.7% | 5.4% | 2714 г |
Жиры | 0.7 г | 56 г | 1.3% | 1.9% | 8000 г |
Углеводы | 12.7 г | 219 г | 5.8% | 8.4% | 1724 г |
Пищевые волокна | 2.5 г | 20 г | 12.5% | 18.2% | 800 г |
Вода | 197.6 г | 2273 г | 8.7% | 12.7% | 1150 г |
Зола | 0.923 г | ~ | |||
Витамины | |||||
Витамин А, РЭ | 0.5 мкг | 900 мкг | 0.1% | 0.1% | 180000 г |
бета Каротин | 0.002 мг | 5 мг | 250000 г | ||
Витамин В1, тиамин | 0.069 мг | 1.5 мг | 4.6% | 6.7% | 2174 г |
Витамин В2, рибофлавин | 0.036 мг | 1.8 мг | 2% | 2.9% | 5000 г |
Витамин В6, пиридоксин | 0.091 мг | 2 мг | 4.6% | 6.7% | 2198 г |
Витамин В9, фолаты | 7.314 мкг | 400 мкг | 1.8% | 2.6% | 5469 г |
Витамин Е, альфа токоферол, ТЭ | 0.183 мг | 15 мг | 1.2% | 1.7% | 8197 г |
Витамин РР, НЭ | 1.6457 мг | 20 мг | 8.2% | 11.9% | 1215 г |
Ниацин | 0.816 мг | ~ | |||
Макроэлементы | |||||
Калий, K | 85.16 мг | 2500 мг | 3.4% | 4.9% | 2936 г |
Кальций, Ca | 15.76 мг | 1000 мг | 1.6% | 2.3% | 6345 г |
Кремний, Si | 18.514 мг | 30 мг | 61.7% | 89.8% | 162 г |
Магний, Mg | 46.81 мг | 400 мг | 11.7% | 17% | 855 г |
Натрий, Na | 186.91 мг | 1300 мг | 14.4% | 21% | 696 г |
Сера, S | 20.97 мг | 1000 мг | 2.1% | 3.1% | 4769 г |
Фосфор, Ph | 67.1 мг | 800 мг | 8.4% | 12.2% | 1192 г |
Хлор, Cl | 291.78 мг | 2300 мг | 12.7% | 18.5% | 788 г |
Микроэлементы | |||||
Бор, B | 80 мкг | ~ | |||
Железо, Fe | 1.515 мг | 18 мг | 8.4% | 12.2% | 1188 г |
Йод, I | 0.75 мкг | 150 мкг | 0.5% | 0.7% | 20000 г |
Кобальт, Co | 0.78 мкг | 10 мкг | 7.8% | 11.4% | 1282 г |
Марганец, Mn | 0.3578 мг | 2 мг | 17.9% | 26.1% | 559 г |
Медь, Cu | 154.24 мкг | 1000 мкг | 15.4% | 22.4% | 648 г |
Молибден, Mo | 8.387 мкг | 70 мкг | 12% | 17.5% | 835 г |
Никель, Ni | 2.309 мкг | ~ | |||
Селен, Se | 1.897 мкг | 55 мкг | 3.4% | 4.9% | 2899 г |
Титан, Ti | 7.54 мкг | ~ | |||
Фтор, F | 5.26 мкг | 4000 мкг | 0.1% | 0.1% | 76046 г |
Хром, Cr | 0.91 мкг | 50 мкг | 1.8% | 2.6% | 5495 г |
Цинк, Zn | 0.4714 мг | 12 мг | 3.9% | 5.7% | 2546 г |
Усвояемые углеводы | |||||
Крахмал и декстрины | 12.409 г | ~ | |||
Моно- и дисахариды (сахара) | 0.3 г | max 100 г | |||
Глюкоза (декстроза) | 0.098 г | ~ | |||
Лактоза | 0.007 г | ~ | |||
Мальтоза | 0.039 г | ~ | |||
Сахароза | 0.158 г | ~ | |||
Фруктоза | 0.009 г | ~ | |||
Незаменимые аминокислоты | |||||
Аргинин* | 0.256 г | ~ | |||
Валин | 0.135 г | ~ | |||
Гистидин* | 0.069 г | ~ | |||
Изолейцин | 0.105 г | ~ | |||
Лейцин | 0.171 г | ~ | |||
Лизин | 0.121 г | ~ | |||
Метионин | 0.073 г | ~ | |||
Метионин + Цистеин | 0.149 г | ~ | |||
Треонин | 0.091 г | ~ | |||
Триптофан | 0.041 г | ~ | |||
Фенилаланин | 0.135 г | ~ | |||
Фенилаланин+Тирозин | 0.233 г | ~ | |||
Заменимые аминокислоты | |||||
Аланин | 0.133 г | ~ | |||
Аспарагиновая кислота | 0.251 г | ~ | |||
Глицин | 0.165 г | ~ | |||
Глутаминовая кислота | 0.517 г | ~ | |||
Пролин | 0.114 г | ~ | |||
Серин | 0.139 г | ~ | |||
Тирозин | 0.098 г | ~ | |||
Цистеин | 0.075 г | ~ | |||
Стеролы (стерины) | |||||
бета Ситостерол | 11.429 мг | ~ | |||
Насыщенные жирные кислоты | |||||
Насыщеные жирные кислоты | 0.1 г | max 18.7 г | |||
14:0 Миристиновая | 0.002 г | ~ | |||
16:0 Пальмитиновая | 0.121 г | ~ | |||
18:0 Стеариновая | 0.009 г | ~ | |||
20:0 Арахиновая | 0.002 г | ~ | |||
Мононенасыщенные жирные кислоты | 0.258 г | min 16.8 г | 1.5% | 2.2% | |
16:1 Пальмитолеиновая | 0.005 г | ~ | |||
18:1 Олеиновая (омега-9) | 0.245 г | ~ | |||
20:1 Гадолеиновая (омега-9) | 0.005 г | ~ | |||
Полиненасыщенные жирные кислоты | 0.263 г | от 11.2 до 20.6 г | 2.3% | 3.3% | |
18:2 Линолевая | 0.24 г | ~ | |||
18:3 Линоленовая | 0.023 г | ~ | |||
Омега-6 жирные кислоты | 0.2 г | от 4.7 до 16.8 г | 4.3% | 6.3% |
Энергетическая ценность Гречка вареная составляет 68,7 кКал.
Основной источник: Создан в приложении пользователем. Подробнее.
** В данной таблице указаны средние нормы витаминов и минералов для взрослого человека. Если вы хотите узнать нормы с учетом вашего пола, возраста и других факторов, тогда воспользуйтесь приложением «Мой здоровый рацион».
- Витамин РР участвует в окислительно-восстановительных реакциях энергетического метаболизма. Недостаточное потребление витамина сопровождается нарушением нормального состояния кожных покровов, желудочно- кишечного тракта и нервной системы.
- Кремний входит в качестве структурного компонента в состав гликозоаминогликанов и стимулирует синтез коллагена.
- Магний участвует в энергетическом метаболизме, синтезе белков, нуклеиновых кислот, обладает стабилизирующим действием для мембран, необходим для поддержания гомеостаза кальция, калия и натрия. Недостаток магния приводит к гипомагниемии, повышению риска развития гипертонии, болезней сердца.
- Фосфор принимает участие во многих физиологических процессах, включая энергетический обмен, регулирует кислотно-щелочного баланса, входит в состав фосфолипидов, нуклеотидов и нуклеиновых кислот, необходим для минерализации костей и зубов. Дефицит приводит к анорексии, анемии, рахиту.
- Железо входит в состав различных по своей функции белков, в том числе ферментов. Участвует в транспорте электронов, кислорода, обеспечивает протекание окислительно- восстановительных реакций и активацию перекисного окисления. Недостаточное потребление ведет к гипохромной анемии, миоглобиндефицитной атонии скелетных мышц, повышенной утомляемости, миокардиопатии, атрофическому гастриту.
- Кобальт входит в состав витамина В12. Активирует ферменты обмена жирных кислот и метаболизма фолиевой кислоты.
- Марганец участвует в образовании костной и соединительной ткани, входит в состав ферментов, включающихся в метаболизм аминокислот, углеводов, катехоламинов; необходим для синтеза холестерина и нуклеотидов. Недостаточное потребление сопровождается замедлением роста, нарушениями в репродуктивной системе, повышенной хрупкостью костной ткани, нарушениями углеводного и липидного обмена.
- Медь входит в состав ферментов, обладающих окислительно-восстановительной активностью и участвующих в метаболизме железа, стимулирует усвоение белков и углеводов. Участвует в процессах обеспечения тканей организма человека кислородом. Дефицит проявляется нарушениями формирования сердечно-сосудистой системы и скелета, развитием дисплазии соединительной ткани.
- Молибден является кофактором многих ферментов, обеспечивающих метаболизм серусодержащих аминокислот, пуринов и пиримидинов.
Полный справочник самых полезных продуктов вы можете посмотреть в приложении «Мой здоровый рацион».
- Витамин РР участвует в окислительно-восстановительных реакциях энергетического метаболизма. Недостаточное потребление витамина сопровождается нарушением нормального состояния кожных покровов, желудочно- кишечного тракта и нервной системы.
- Кремний входит в качестве структурного компонента в состав гликозоаминогликанов и стимулирует синтез коллагена.
- Магний участвует в энергетическом метаболизме, синтезе белков, нуклеиновых кислот, обладает стабилизирующим действием для мембран, необходим для поддержания гомеостаза кальция, калия и натрия. Недостаток магния приводит к гипомагниемии, повышению риска развития гипертонии, болезней сердца.
- Фосфор принимает участие во многих физиологических процессах, включая энергетический обмен, регулирует кислотно-щелочного баланса, входит в состав фосфолипидов, нуклеотидов и нуклеиновых кислот, необходим для минерализации костей и зубов. Дефицит приводит к анорексии, анемии, рахиту.
- Хлор необходим для образования и секреции соляной кислоты в организме.
- Железо входит в состав различных по своей функции белков, в том числе ферментов. Участвует в транспорте электронов, кислорода, обеспечивает протекание окислительно- восстановительных реакций и активацию перекисного окисления. Недостаточное потребление ведет к гипохромной анемии, миоглобиндефицитной атонии скелетных мышц, повышенной утомляемости, миокардиопатии, атрофическому гастриту.
- Кобальт входит в состав витамина В12. Активирует ферменты обмена жирных кислот и метаболизма фолиевой кислоты.
- Марганец участвует в образовании костной и соединительной ткани, входит в состав ферментов, включающихся в метаболизм аминокислот, углеводов, катехоламинов; необходим для синтеза холестерина и нуклеотидов. Недостаточное потребление сопровождается замедлением роста, нарушениями в репродуктивной системе, повышенной хрупкостью костной ткани, нарушениями углеводного и липидного обмена.
- Медь входит в состав ферментов, обладающих окислительно-восстановительной активностью и участвующих в метаболизме железа, стимулирует усвоение белков и углеводов. Участвует в процессах обеспечения тканей организма человека кислородом. Дефицит проявляется нарушениями формирования сердечно-сосудистой системы и скелета, развитием дисплазии соединительной ткани.
- Молибден является кофактором многих ферментов, обеспечивающих метаболизм серусодержащих аминокислот, пуринов и пиримидинов.
Полный справочник самых полезных продуктов вы можете посмотреть в приложении «Мой здоровый рацион».
90000 Buckwheat — Calorie Calculator 90001 90002 Eating Healthily 90003 90004 Whether you’re trying to lose weight, have more energy, increase lean muscle mass, or prevent disease, a healthy diet can help you achieve these goals. However, many people are not sure how to go about eating healthily at all. Sure, you’ve heard of macronutrients (fats, proteins, carbohydrates), but how can you use a food label to help determine your best dietary choices? 90005 90002 Here’s how CaloriesCalc.com can help you 90003 90004 Our website aims to help you understand your own dietary needs and to facilitate healthy dietary choices. We offer a database of the nutrient composition of virtually every food — prepared items, packaged foods, ingredients, and more. 90005 90004 You can use listings as a guide to help you plan meals, count daily calories, and keep track of the ratio of carbohydrates to fats and proteins. Whether you cook your own meals or rely on packaged reduced-calorie foods, our database can serve as a resource — there’s no need to spend countless hours searching for nutritional information.90005 90004 Of course, having information and knowing how to use it are two different things. It helps to have a basic understanding of macronutrients and how they work. 90005 90002 Carbohydrates 90003 90004 Carbohydrates are the body’s preferred energy source. However, «preferred energy source» does not necessarily mean you need to make your diet consist primarily of carbohydrates, or that all carbohydrates are created equal. In today’s society, carbs are ubiquitous, especially in pre-packaged foods.In particular, «Buckwheat» contains 71.5g of carbs per 100g. While planning your diet it’s important to understand the difference between refined carbohydrates which are energy dense and have a low nutrient composition, and the more nutritious whole grain or complex carbohydrates. 90005 90004 A simplified version of this concept is the fact that complex carbohydrates tend to be better nutritional choices. Complex carbohydrates are less processed than refined carbohydrates. Essentially refined carbohydrates provide energy with little nutritional value.Whereas complex carbohydrates and wholegrains contain vitamins, minerals and fiber and have many beneficial health effects. 90005 90004 While an apple and a lollipop both contain carbohydrates, the lollipop is made primarily of refined sugars. The apple, being closer to its natural state, provides a combination of carbohydrates and fiber as well as vitamins and minerals. When carbohydrates are combined with fiber, glucose is released into the blood stream at a slow and steady pace, providing more lasting energy.This is in contrast to the quick rush of glucose from foods high in refined carbohydrate and sugar. 90005 90022 90004 As a general rule of thumb, carbohydrates in their natural state are more nutritious than those that are refined or altered. Whole grain items (pastas, breads, etc.) are usually healthier choices than white bread or pasta. This is because white flour has been processed to remove the outer layer of the grain, during this process much of the fiber and protein is also removed.Whole grain flour, as the name suggests, uses the entire grain of wheat and preserves its nutritional value. 90005 90004 In addition, when using labels, it’s important to look under the «carbohydrates» section and read how many grams of carbohydrates (4 calories from carbohydrate = 1 gram) are comprised of sugars. However, when reading labels be mindful that some of the sugar content may come from added sugars and not from natural sources such as fruit. Added sugars are the kind of sugar you want to avoid — this means that sucrose has been artificially added to enhance flavor.Added sugar may significantly increase the calorie content of food with little nutritional value, to achieve or maintain a healthy weight try not to consume foods with refined or added sugars on a regular basis. Eating fruits also supplies the body with fiber and antioxidants — something adding table sugar does not accomplish. Vegetables have some carbohydrate, but they tend to have many micronutrients, antioxidants, and lots of fiber that can improve your well-being. 90005 90004 One other important thing to look for under the «carbohydrate» section of food labels is fiber content.Fiber assists in digestion and is not metabolized in the same way that other carbohydrates are. 90005 90004 Unfortunately, the typical American diet contains a large amount of refined carbohydrates which can easily add a significant amount of calories to your total calorie intake, and may lead to you exceeding your total calorie requirements for the day. The other downside to consuming to many refined carbohydrates is that they typically leave you feeling less satisfied then complex carbohydrates.The reason for this is the refining process strips the grain of a large proportion of the fiber content, the fiber is what typically produces that feeling of fullness and satiety. Additionally, many of the beneficial vitamins and minerals are also lost during the refining process. 90005 90002 Protein 90003 90004 Protein is essential for all bodily functions as it provides the body with amino acids. Amino acids are the building blocks for all body tissues including muscle and organ tissue.Consuming protein with each meal can also leave you feeling fuller for a longer period of time. In particular, the protein contained in «Buckwheat» is 13.25g. 90005 90035 90004 Consuming protein after strength and / or resistance training can aid in muscle synthesis and help increase muscle mass, however simply eating extra protein will not increase muscle mass, protein consumption needs to be combined with regular exercise. Even if you’re not a bodybuilder, adding on some lean muscle mass can help raise metabolism and burn fat.Those with more muscle have a higher resting metabolic rate, so even at rest, they burn more calories than those with less muscle. 90005 90004 Some important proteins that «Buckwheat» contains are tryptophan 0.19g, lysine 0.67g, methionine 0.17g, phenylalanine 0.52g, tyrosine 0.24g, arginine 0.98g, alanine 0.74g, glycine 1.03g and proline 0.5g (values are calculated per 100g). Whether you’re eating protein to drop fat, gain muscle, or both, it’s important to seek out lean protein, or protein that has very little fat.Some fat is important (see the next section), but the type of fat matters greatly, so not all high-fat proteins are equally healthy. Some examples of lean protein include skinless chicken, tuna fish, tilapia, extra-lean ground beef, egg whites, low-fat or fat free Greek yogurt and cottage cheese, and tofu. 90005 90004 While reading a label, be sure to check the ratio of protein to fat. In lean proteins, there is substantially more protein than fat (as an example, egg whites have zero fat but plenty of protein).90005 90002 Vitamins 90003 90004 Vitamins are essential to good health and wellbeing. Vitamins play a key role in virtually all physiological processes occurring within the body. For example, «Buckwheat» contains 0μg of vitamin D which can aid in calcium absorption and 0mg of vitamin C which can aid in iron absorption and plays a role in collagen formation. A healthy balanced diet with plenty of wholegrains, vegetables and fruits will ensure you are receiving an adequate amount of vitamins to help your body perform at its best.Vitamins are micronutrients which are important for our bones, skin and organs. Plus, they play a significant role in resistance to infections and diseases. 90005 90004 Furthermore, we can categorize vitamins into water-soluble vitamins and fat-soluble vitamins. Water-soluble vitamins as the name suggests dissolve in water, because of this they can not be stored in the body and need to be consumed regularly. The B group vitamins are an example of water-soluble vitamins. The B group vitamins are B1 (Thiamin), B2 (Riboflavin), B3 (Niacin), B5 (Pantothenic Acid), B6 and B12.»Buckwheat» contains thiamin (B1) 0.101mg, riboflavin (B2) 0.425mg, niacin (B3) 7.02mg, pantothenic acid (B5) 1.233mg, B6 0.21mg and B12 0μg. These vitamins are responsible for releasing and producing energy, building proteins and cells. 90005 90048 90004 Fat-soluble vitamins are stored within the body and are not excreted as easily as water-soluble vitamins; this is due to their inability to be absorbed in water. The bodies ‘ability to store fat-soluble vitamins allows them to be released into circulation when required, aiding in numerous bodily functions including bone formation, vision and blood coagulation.However, this also means they are able to reach toxic levels if over consumed, for example when consuming supplements unnecessarily or in high doses. 90005 90004 In particular, «Buckwheat» contains 0μg of vitamin A (retinol activity equivalents) which is responsible not only for vision, but also cellular growth and development and immune function. There are two major dietary sources of vitamin A, the plant sources beta-carotene and other carotenes can be found in dark green vegetables and orange and red fruits.Retinol is the vitamin A found in animal foods such as liver, eggs, dairy and fatty fish. Those parts of Vitamin A in «Buckwheat» are Retinol 0μg. 90005 90004 Also Vitamins such as D and E are responsible for several functions of our body and help vitamin A with their action. For example, Vitamin D aids in for bone formation and Vitamin E acts as an antioxidant and is critical for nerve and muscle function. In «Buckwheat» there is Vitamin D 0μg. 90005 90004 Our bodies are very efficient at regulating internal stores of vitamins, a balanced healthy diet should provide you with sufficient vitamins.Supplements are generally unnecessary unless you are deficient in a specific vitamin or mineral. Without a diagnosed deficiency you should generally avoid vitamin supplementation as certain vitamins can accumulate to dangerous levels and have adverse side effects. 90005 90002 Fats 90003 90004 Fats are essential for normal body functioning and well-being. Omega-3 fatty acids and DHA support brain development and can support weight loss. In terms of fats, omega-3s are especially important, and some studies suggest that they can help to alleviate depression.First of all, you can gain calories from a variety of nutrients which are important for our metabolism. 90060 In particular, the calories (343Kcal) that are contained in «Buckwheat» are separated in calories from fat (28.458Kcal), from carbohydrate (270.27Kcal) and from protein (44.6525Kcal). It also contains fatty acids which can be categorized in fats (total) 3.4g, saturated fats 0.741g, polyunsaturated fats 1.039g and monounsaturated fats 1.04g. Omega-3s can be found in salmon and other fatty fish, and they’re also found in eggs.90005 90004 You may have heard the old saying that fewer legs means meat is better for you. In general, fish and poultry are better than red meat. This is because many animal fats contain saturated fat, saturated fats can increase the risk of cardiovascular disease. When reading labels, the best fats are non-trans fats, unsaturated, and polyunsaturated fats. 90005 90004 It may be daunting to tackle food labels when you’re unfamiliar with them, but a little research goes a long way when it comes to revolutionizing your diet.With some work, you’ll be feeling (and looking) better in no time. 90005 90002 «Buckwheat» Categories & Pros / Cons 90003 90004 «Buckwheat» belongs to the 90069 «90070 Cereal Grains and Pasta 90069» 90070 category. Its major pros are that it’s high in magnesium, it’s low in sodium and it has no cholesterol. In addition, it’s high in carbohydrates and it’s high in copper. 90073 90005 90002 How to burn 90069 343 90070 calories 90003 Everyone’s metabolism is responsible for converting food into energy.Being a natural process of our body, metabolism is better activated by exercise for burning calories. Some factors which define this process are body structure, sex and age. 90004 90080 For example a 30 year old male about 176 lb and 5 feet & 10 inches according to «Centers for Disease Control & Prevention», can burn the 90069 343 90070 90069 calories 90070 received by consuming «Buckwheat» by running (7 mph) for 22 minutes or walking (3 mph) for 59 minutes or swimming (moderate) for 42 minutes or cycling (13 mph) for 30 minutes or playing basketball (on 1/2 court) for 31 minutes.90005 90004 On the other hand, a 30 year old female about 150 lb and 5 feet & 6 inches according to «Centers for Disease Control & Prevention», can burn the 90069 343 90070 90069 calories 90070 received by consuming «Buckwheat» by running ( 6 mph) for 30 minutes or walking (3 mph) for 69 minutes or swimming (moderate) for 50 minutes or cycling (13 mph) for 35 minutes or dancing (modern) for 51 minutes. 90005 90004 In conclusion, exercising and eating fewer calories are a good combination for losing weight and gaining a healthy way of living.90005 .90000 How to boil buckwheat 90001 90002 90003 90004 90002 In this article we will take you through some of the basics of preparation with boiling buckwheat. By understanding how to boil buckwheat, you can prepare it for a variety of different meals. 90004 90002 Since early colonial times, buckwheat has become a very popular grain crop throughout the United States. In the 1970s, new traditionalists really started recommending this broad-leaved grain. Buckwheat became extremely popular because it was very protein-rich.It was shown to prevent high cholesterol levels and also helped to manage blood pressure. 90004 90002 Incorporating buckwheat into a healthy diet means cooking it raw. This is a process that does not generally take long but it can take some practice. As a simple side dish, buckwheat can serve as an extra nutritional improvement for a meal. Buckwheat also works particularly well as a thickener for stews and for soups as well. 90004 90011 Step by step instructions on how to boil buckwheat 90012 90013 Step One 90014 90002 Pour out the serving of buckwheat that you would like to cook.Sometimes it can be helpful to pour it through a strainer so that you can clean out any of the impurities. It is also a good idea to consider running the buckwheat under cool water to make sure that it is properly rinsed out before you put it into the pot. 90004 90002 90004.90000 Calories in Boiled Potatoes — Weight Loss Resources 90001 90002 If you 90003 enjoyed 90004 this article, try our 90005 newsletter. It’s 90003 free 90004. 90008 90009 Receive the latest on what works for weight loss straight to your inbox. We will not share your email address. Privacy policy 90010 90009 Sponsored 90010 90013 90013 90013 90013 90013 90013 90009 The tools and information on the Weight Loss Resources site are intended as an aid to weight loss and weight maintenance, and do not offer medical advice.If you suffer from, or think you may suffer from, a medical condition you should consult your doctor before starting a weight loss and / or exercise regime. If you decide to start exercising after a period of relative inactivity you should start very slowly and consult your doctor if you experience any discomfort, distress or any other symptoms. If you feel any discomfort or pain when you exercise, do not continue.The tools and information on the Weight Loss Resources site are not intended for women who are pregnant or breast-feeding, or for any person under the age of 18. Copyright © 2000-2020 Weight Loss Resources Ltd. All product names, trademarks, registered trademarks, service marks or registered service marks, mentioned throughout any part of the Weight Loss Resources web site belong to their respective owners. 90010 .90000 Calories in Boiled Egg and Nutrition Facts 90001 90002 90003 90004 90002 90006 90004 90002 90003 90004 Food database and calorie counter 90011 90012 90013 Source: 90014 Generic 90011 90016 90017 90011 90016 90017 90002 90022 90004 90024 Nutrition Facts 90025 90024 Amount Per Serving 90025 90024 Calories 90025 90024 77 90025 90024 90025 90024% Daily Values * 90025 90024 Total Fat 90025 90024 5.28g 90025 90024 7% 90025 90024 Saturated Fat 90025 90024 1.627g 90025 90024 8% 90025 90024 90049 Trans 90050 Fat 90025 90024 — 90025 90024 Polyunsaturated Fat 90025 90024 0.704g 90025 90024 Monounsaturated Fat 90025 90024 2.03g 90025 90024 Cholesterol 90025 90024 211mg 90025 90024 70% 90025 90024 Sodium 90025 90024 139mg 90025 90024 6% 90025 90024 Total Carbohydrate 90025 90024 0.56g 90025 90024 0% 90025 90024 Dietary Fiber 90025 90024 0g 90025 90024 0% 90025 90024 Sugars 90025 90024 0.56g 90025 90024 Protein 90025 90024 6.26g 90025 90024 Vitamin D 90025 90024 — 90025 90024 Calcium 90025 90024 25mg 90025 90024 2% 90025 90024 Iron 90025 90024 0.6mg 90025 90024 3% 90025 90024 Potassium 90025 90024 63mg 90025 90024 1% 90025 90024 Vitamin A 90025 90024 84mcg 90025 90024 9% 90025 90024 Vitamin C 90025 90024 0mg 90025 90024 0% 90025 90024 90013 Note: 90014 90131 Includes: soft boiled or hard boiled egg 90025 90133 90003 90004 90024 4% 90025 90011 90004 90024 of RDI * 90025 90024 (77 calories) 90025 90011 90004 90011 90016 90017 90133 90003 90004 90024 Calorie Breakdown: 90025 90024 90025 Carbohydrate (3%) 90024 90025 Fat (64%) 90024 90025 Protein (33%) 90011 90161 90011 90016 90017 90013 * Based on a RDI of 2000 calories 90014 90131 90168 Photos 90169 90011 90004 90011 90004 90168 Nutrition summary: 90169 90002 90003 90004 90024 Calories 90025 90024 77 90025 90011 90004 90011 90004 90024 Fat 90025 90024 5.28g 90025 90011 90004 90011 90004 90024 Carbs 90025 90024 0.56g 90025 90011 90004 90011 90004 90024 Protein 90025 90024 6.26g 90025 90011 90016 90017 90002 90003 90004 There are 90013 77 calories 90014 in 1 large Boiled Egg. 90011 90016 90003 90004 Calorie breakdown: 90013 64% fat 90014, 3% carbs, 33% protein.90011 90016 90017 90168 Common Serving Sizes: 90169 90168 Related Types of Hard Boiled Eggs: 90169 90168 Related Types of Eggs: 90169 90168 See Also: 90169 90049 90050 90011 90016 90017 90011 90004 90131 90131 90168 Other Recently Popular Foods: 90169 90011 90016 90017 90024 Please note that some foods may not be suitable for some people and you are urged to seek the advice of a physician before beginning any weight loss effort or diet regimen.Although the information provided on this site is presented in good faith and believed to be correct, FatSecret makes no representations or warranties as to its completeness or accuracy and all information, including nutritional values, is used by you at your own risk. All trademarks, copyright and other forms of intellectual property are property of their respective owners. 90025 .
Добавить комментарий